Top 10 best betaalde mbo-studies


Best betaalde mbo studies

Best betaalde mbo-studies | Ben je op moment jouw vmbo opleiding aan het afronden en moet je een keuze maken voor een mbo opleiding? In dit artikel hebben wij de 10 beste betaalde mbo beroepen geplaatst. Wellicht kan deze top 10 je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Nr.MBO Beroep / studieGem. Salaris
10.Medisch assistent€2.165,-
9.Maatschappelijk werker€2.340,-
8.Transport€2.400,-
7.Verpleegkundige€2.434,
6.HR manager / Planner2.480,-
5.Systeembeheerder€2.500,-
4.Accountmanager€2.550,-
3.Servicemonteur / techniek€2.650,-
2.Aannemer3.450,-
1.AutoCad tekenaar€3.500,-

10. Medisch assistent

Als medisch assistent assisteer je doktoren en tandartsen tijdens behandelingen die zij uitvoeren. Je mag gemakkelijke werkzaamheden tijdens de behandelingen uitvoeren en stelt de patiënten gerust. Verder leer je vaak door over medische onderwerpen en zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Een mbo medisch assistent verdient gemiddeld €2.165,- per maand.

9. Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker ondersteun je mensen in de maatschappij die niet volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Het is een dierbaar beroep waarbij je veel voldoening kan halen uit het helpen van mensen. Je kan maatschappelijk werker worden met een mbo opleiding. Na het afronden van je opleiding en een aantal jaren werkervaring verdien je ongeveer €2.340,- per maand.

8. Transport

Werk je in de transport dan ben je vooral actief op; de weg, het spoor of het water. Met verschillende mbo-studies kan je onder andere vrachtwagenchauffeur worden of schipper op de scheepvaart. Een nadeel aan het werk in de transportsector is dat je veel van huis bent. Hier staat wel een salaris tegenover van gemiddeld €2.400,-.

7. Verpleegkundige

Door de corona situatie is er een groot tekort aan verpleegkundigen in ziekenhuizen. Als verpleegkundige ondersteun je patiënten tijdens hun opname en behandeling in het ziekenhuis. Het beroep verpleegkundige kan zowel mentaal als fysiek zwaar zijn. Echter ervaar je tijdens het werk veel waardering van de patiënten en hun familie. Een mbo verpleegkundige verdient gemiddeld €2.434,- per maand.

6. HR Manager / Planner

Na het afronden van je mbo studie is het mogelijk om binnen het bedrijf door te groeien naar HR manager of personeelsplanner. Je bent als HR manager actief in het beheren en managen van het personeelsbestand. Denk hierbij aan trainingen organiseren, vacatures uitzetten en werkroosters opstellen. Als mbo HR manager verdien je gemiddeld €2.480,- maar er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Bijvoorbeeld door je na je mbo studie te specialiseren in recruitment.

5. Systeembeheerder

Ben je geïnteresseerd in computers? Dan is de opleiding mbo ICT iets voor jou. Na het volgen van deze mbo studie kan je aan het werk als systeembeheerder. Een mbo beroep met een hoge baangarantie. Als systeembeheerder verdien je gemiddeld €2.500,-. Er zijn goede doorgroeimogelijkheden naar hogere salarissen.

4. Accountmanager

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten binnen jouw klantportfolio. Vaak werk je als accountmanager voor een business to business bedrijf en help je jouw klanten met het succesvol gebruik en implementeren van producten en diensten. Op deze manier hoop je een goede relatie op te bouwen met de klant waardoor deze klanten meer omzet opleveren. Na je mbo-studie verdien je gemiddeld €2.550,-. Veel mbo accountmanagers weten dit salaris te verhogen doordat een gedeelte van het salaris bestaat uit bonussen.

3. Servicemonteur / Techniek

Servicemonteurs zoals loodgieters en witgoedspecialisten zijn schaars. Hierdoor is het mbo salaris van servicemonteurs de afgelopen jaren sterk gestegen. Als je handig bent met je handen dan kan je een fortuin verdienen, zeker als je ervoor kiest om je eigen servicebedrijf op te richten. Gemiddeld verdient een mbo servicemonteur €2.650,- per maand.

2. Aannemer

Ben je na je mbo studie begonnen op de bouw? Na enige werkervaring kan je doorgroeien naar de functie van aannemer. Als aannemer ben je verantwoordelijk voor bouwprojecten en stuur je medewerkers aan. Goede aannemers hebben vaak continu werk en hebben een hoog inkomen. Als mbo aannemer verdien je gemiddeld €3.450,- afhankelijk van het aantal opdrachten die je aanneemt.

1. AutoCad tekenaar

Vaak is de regel; hoe specifieker het beroep of de vaardigheid hoe hoger het salaris. Als AutoCad tekenaar ben je actief binnen de bouw en vertaal je schetsen en ideeën naar technische tekeningen binnen het programma AutoCad. Je helpt bij; verbouwingen, bouwprojecten en ondersteunt architecten. Als mbo AutoCad specialist verdien je ongeveer €3.500,- per maand. Nog een voordeel; je bent verzekerd van een baan.

Doorstuderen na het MBO

Het is altijd mogelijk om na een afgeronde mbo studie door te studeren. Door een hbo studie te kiezen vergroot je de kans op een goedbetaalde hbo baan. Voor de echte ambitieuze student is het ook mogelijk om door te stromen naar studies aan de universiteit.

© Coverfoto – Flickr DennisM2


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Als aannemer kan je een mooi bedrijf opbouwen en een zeer goed salaris verdienen. Je kan nog beter een mbo bouwkunde studie volgen dan een wo communicatie studie.