De 10 best betaalde hbo-studies


Je moet natuurlijk altijd een studie kiezen die je leuk vindt, maar het is natuurlijk een hele fijne bijkomstigheid als je later ook een goede baan kunt vinden met je studie. In dit artikel zetten wij de 10 best betaalde hbo-studies op een rijtje. Deze ranking is gebaseerd op een onderzoek van Elsevier. Hierbij werd gekeken naar het gemiddelde brutosalaris 1,5 jaar na afstuderen. Overweeg je om een mbo-studie te doen? Bekijk dan ook onze andere top 10 met mbo studies met de hoogste baangarantie en mbo studies met de hoogste inkomens.

10. Communicatie en multimedia design

Bij de opleiding communicatie en multimedia design leer je over de media van de toekomst. Je houdt je bezig met onderwerpen zoals virtual reality, apps en games. Na deze hbo-opleidingen ben je ontwerper op het gebied van digitale media. Het gemiddelde salaris is na anderhalf jaar ongeveer 2500 euro per maand. Deze hbo studie kun je in Nederland op 11 verschillende plekken volgen.

Beste hbo studies communicatie en multimedia design

9. Informatica

Op plek 9 vinden we de studie informatica. Net zoals bij communicatie en multimedia design verdien je hier gemiddeld 2500 euro per maand mee, dus eigenlijk is het een gedeelde plek. Bij informatica leer je hoe je software en informatiesysteem ontwikkelt. Het is dus belangrijk dat je geïnteresseerd bent in systemen en computers. Zowat alle bedrijven hebben informatica afgestudeerden nodig, dus er is voldoende werkgelegenheid. Informatica kun je praktisch aan elke hogeschool studeren.

Beste hbo studies Informatica

8. International business and management

Als je ambitie hebt om later in een internationale setting op het gebied van management een baan te vinden, dan is de hbo studie International business and management perfect voor jou. Deze studie is volledig in het Engels en veel van je medestudenten zijn buitenlands. Hierdoor bouw je al tijdens je studie aan een internationaal netwerk. Je brutosalaris na anderhalf jaar is gemiddeld zo’n 2525 euro.

Goed verdienen hbo-studies

7. Mondzorgkunde

Op nummer 7 van de best betaalde hbo opleidingen staat de studie mondzorgkunde. Hierbij leer je over mondproblemen en de behandeling ervan. Bij je werk heb je veel contact met andere medisch specialisten en patiënten. De meeste afgestudeerden gaan aan het werk als mondhygeniëst, maar je kan ook voorlichting gaan geven of projecten organiseren. Daarnaast kan je je op onderzoek gaan richten. Er zijn dus een hoop mogelijkheden! Je verdient na anderhalf jaar een brutosalaris van 2525 euro.

hbo studie mondzorgkunde

6. Technische bedrijfskunde

Als afgestudeerde van de hbo opleiding technische bedrijfskunde verdien je gemiddeld na 1,5 jaar 2575 euro. Bij deze studie leer je hoe je bedrijfsprocessen kunt optimaliseren. De studie is zowel technisch als maatschappelijk. Je krijgt dus naast wiskunde bijvoorbeeld ook managementvakken.

hbo studies - technische bedrijfskunde


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *