Top 10 best betaalde beroepen

Een overzicht van de 10 best betaalde beroepen in Nederland.


Op zoek naar de best betaalde banen? Hieronder vind je de top 10 banen met een hoog salaris weergegeven. Wil jij later ook een goed betaald beroep? Bekijk dan ook de 10 best verdienende hbo-studies.

10. Rechercheur

Wil jij misdrijven oplossen, sporen zoeken en ook nog eens veel geld verdienen? Word dan rechercheur. Rechercheurs behoren met een tarief van gemiddeld €30,92 per uur tot de banen met een hoog salaris. Rechercheurs leggen contacten, zoeken informatie op om misdrijven op te lossen of te voorkomen. Als rechercheur heb je een grote speurneus nodig. Dat vraagt specialiteiten en veel kennis en ervaring. Zomaar rechercheur worden is dus niet van toepassing. Niet vreemd dat dit beroep een hoog inkomen heeft.

9. Notaris

De notaris behoort met een uurtarief van €31,60 tot de beste betaalde banen in Nederland. Een notaris wordt je ook niet zomaar. Je moet jaren studeren voordat je een bekwame notaris bent. Daarbij draag je ook een hoop risico’s en verantwoordelijkheid met je mee. Deze factoren wegen allemaal mee bij dit beroep met een hoog inkomen.

8. Kapitein zeeschip

Ja, het is echt waar. Een kapitein van een zeeschip behoort tot de banen met een hoog salaris. Dus stap op het schip en gaan met die kajuit. Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ook al is dit een beroep met een hoog inkomen, er wordt veel verwacht van een kapitein. Een Kapitein zeeschip is verantwoordelijk voor zaken zoals zeewaardigheid, vracht, navigatie, personeelsbeleid en certificaten. Zo’n grote verantwoordelijkheid vraagt wat van je uithoudingsvermogen en stressniveau.

7. Commercieel directeur

De Commercieel directeur behoort met een uurtarief van €35,01 tot de beste betaalde banen in Nederland. De Commercieel directeur is een beroep met zo’n hoog inkomen omdat de Commercieel directeur de leiding heeft over een grote afdeling. Hij moet goed kunnen inspelen op de wensen en behoeften van klanten, de markt tot in de puntjes kennen en de cijfers goed in de gaten houden. Als Commercieel directeur moet je daarom veel kennis hebben, verantwoordelijkheid durven nemen en je ergens in kunnen vastbijten. Mede vanwege deze drie factoren is Commercieel directeur een beroep met een hoog inkomen.

6. HR-directeur

Het loon van de HR-directeur stijgt met het jaar. Vandaar dat het beroep HR-directeur vandaag de dag behoort tot de banen met een hoog salaris. Een HR-directeur verdient gemiddeld per uur €34,66. Als HR-directeur heb je een grote verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid en vorm je de schakel tussen het bestuur en de werknemers. De HR-directeur moet ervoor zorgen dat de arbeidsrelaties goed blijven en de organisatiedoelstellingen worden behaald. Dat vraagt een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 best betaalde beroepen

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje