Top 10 best betaalde banen

Een overzicht van de 10 best betaalde beroepen in Nederland.


Best betaalde banen – Op zoek naar de best betaalde banen? Hieronder vind je de top 10 banen met een hoog salaris weergegeven. Wil jij later ook een goed betaald beroep? Bekijk dan ook de 10 best verdienende hbo-studies.

10. Rechercheur

Wil jij misdrijven oplossen, sporen zoeken en ook nog eens veel geld verdienen? Word dan rechercheur. Rechercheurs behoren met een tarief van gemiddeld €30,92 per uur tot de banen met een hoog salaris. Rechercheurs leggen contacten, zoeken informatie op om misdrijven op te lossen of te voorkomen. Als rechercheur heb je een grote speurneus nodig. Dat vraagt specialiteiten en veel kennis en ervaring. Zomaar rechercheur worden is dus niet van toepassing. Niet vreemd dat dit beroep een hoog inkomen heeft.

9. Notaris

De notaris behoort met een uurtarief van €31,60 tot de beste betaalde banen in Nederland. Een notaris wordt je ook niet zomaar. Je moet jaren studeren voordat je een bekwame notaris bent. Daarbij draag je ook een hoop risico’s en verantwoordelijkheid met je mee. Deze factoren wegen allemaal mee bij dit beroep met een hoog inkomen.

8. Kapitein zeeschip

Ja, het is echt waar. Een kapitein van een zeeschip behoort tot de banen met een hoog salaris. Dus stap op het schip en gaan met die kajuit. Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ook al is dit een beroep met een hoog inkomen, er wordt veel verwacht van een kapitein. Een Kapitein zeeschip is verantwoordelijk voor zaken zoals zeewaardigheid, vracht, navigatie, personeelsbeleid en certificaten. Zo’n grote verantwoordelijkheid vraagt wat van je uithoudingsvermogen en stressniveau.

7. Commercieel directeur

De Commercieel directeur behoort met een uurtarief van €35,01 tot de beste betaalde banen in Nederland. De Commercieel directeur is een beroep met zo’n hoog inkomen omdat de Commercieel directeur de leiding heeft over een grote afdeling. Hij moet goed kunnen inspelen op de wensen en behoeften van klanten, de markt tot in de puntjes kennen en de cijfers goed in de gaten houden. Als Commercieel directeur moet je daarom veel kennis hebben, verantwoordelijkheid durven nemen en je ergens in kunnen vastbijten. Mede vanwege deze drie factoren is Commercieel directeur een beroep met een hoog inkomen.

6. HR-directeur

Het loon van de HR-directeur stijgt met het jaar. Vandaar dat het beroep HR-directeur vandaag de dag behoort tot de banen met een hoog salaris. Een HR-directeur verdient gemiddeld per uur €34,66. Als HR-directeur heb je een grote verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid en vorm je de schakel tussen het bestuur en de werknemers. De HR-directeur moet ervoor zorgen dat de arbeidsrelaties goed blijven en de organisatiedoelstellingen worden behaald. Dat vraagt een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

5. Bedrijfseconoom

Een bedrijfseconoom behoort met een uurtarief van €37,52 tot de beste betaalde banen op plek 5. Een bedrijfseconoom houdt zich bezig met de financiële en economische bedrijfsvoering. Dat vraagt speciale vaardigheden, zoals een groot analytisch denkvermogen, initiatiefrijk brein en goed kunnen samenwerken. Herken jij je in deze omschrijving en wil je een beroep met een hoog inkomen? Pak je studentenleven op, schrijf je in voor bedrijfseconomie en verdien veel geld.

4. Bedrijfsdirecteur

De bedrijfsdirecteur staat op plek 4 in de top 10 banen met een hoog salaris, met een uurtarief van gemiddeld €40,40. De bedrijfsdirecteuren die sturing geven aan zo’n 50 tot 100 mensen verdienen het meest van een bedrijf. Deze bedrijfsdirecteuren hebben voor zo’n grote verantwoordelijkheid veel moet leren en moeten speciale vaardigheden bezitten.

3. Advocaat

Ga rechten studeren en wordt advocaat in Civiel recht, Bestuursrecht of Strafrecht, als jij een beroep met een hoog inkomen wilt. Een advocaat worden is echter niet het makkelijkste beroep. Je wordt ondergedompeld in juridische praktijken en vaak heb je geen eenvoudig privéleven. Een advocaat verkrijgt respect, maar wordt ook verafschuwt omdat hij ook de slechte mensen verdedigt. Advocaat zijn vraagt doorzettingsvermogen en een olifantshuid. Als advocaat behoor je tussen de best betaalde banen van Nederland.

2. Piloot

Een piloot behoort op de nummer 2 best betaalde banen. Een piloot verdient gemiddeld per uur €50,21. Een piloot vliegt in een machtige machine, verkrijgt veel aanzien, maar heeft ook een grote dosis aan verantwoordelijkheid op z’n schouders. Als piloot ben je namelijk verantwoordelijk voor honderden mensenlevens per dag. Piloot is een beroep met een hoog inkomen, maar als piloot ben je niet full-time aan het werk. Een piloot heeft lange vluchten, maar moet met grote regelmaat tussendoor vaak meerdere nachten wachten. Deze wachttijd is onbetaald en kan de piloot vaak niet thuis doorbrengen. Niet vreemd ook dat de piloot voor deze ‘opoffering’ zo’n grote duit geld krijgt.

1. Medisch specialist

Een medisch specialist is een beroep met het hoogste inkomen. Een medisch specialist verdient gemiddeld per uur €60,64. Een medisch specialist wordt je ook niet zomaar. Als medisch specialist ben je een bijvoorbeeld expert in chirurgie, oogheelkunde gynaecologie, urologie of psychiatrie. Een medisch specialist is zeer bekwaam binnen zijn specialisme en dat vraagt hard leren (ongeveer 12 jaar), grote zelfstandigheid en een breed analytisch vermogen. De beste betaalde baan in Nederland is die als Medisch Specialist. Wel loop je als specialist veel loon mis door de lange opleidingen die je moet volgen.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *