De 10 Best Betaalde Banen met een WO-opleiding


Best betaalde wo-opleidingen

Best betaalde banen WO-opleiding | Overweeg je om binnenkort te starten met een WO-opleiding? In dit artikel hebben wij de 10 beste WO-opleidingen geselecteerd waarmee jij een goed salaris gaat verdienen. Na het afronden van een WO-opleiding zoals een master sta je sterk op de arbeidsmarkt. Een mastertitel levert een bepaalde status op en afgestudeerden zijn dan ook gewild bij grote bedrijven op belangrijke posities.

Echter kan het per WO-opleiding erg verschillen welk salaris je later gaat verdienen. Zo zijn er bepaalde sociale studies waarbij het gemiddelde startsalaris een stuk lager ligt vergeleken met een WO-studie rechten. Benieuwd welke masters het hoogst gemiddelde inkomen opleveren? Hierbij een overzicht.

Best Betaalde WO banen

Nr.WO Beroep / studieGem. Salaris
10.International business42.250,-
9.Scheikundige technologie42.750,-
8.Fiscaal recht43.250,-
7.Accounting44.000,-
6.Offshore engineering44.125,-
5.Fiscale economie44.350,-
4.Geneeskunde44.750,-
3.Informatica€45.500,-
2.Econometrie46.750,-
1.Tandheelkunde€67.440,-

10. International Business

Na de wo-studie international business kan je jouw carrière starten binnen internationale bedrijven zoals; banken, consultancy kantoren en supply chain. Vaak kan je na deze studie doorgroeien in goed betaalde banen zoals; product manager, strateeg of manager. De studie international business wordt onder andere gegeven aan de UvA en de Universiteit van Tilburg. Na je master en evt. traineeship verdien je gemiddeld €42.250,- per jaar.

9. Scheikundige technologie

Scheikundige technologie oftewel chemical engineering focust zich op het ontwikkelen van; energie, producten en stoffen. Na deze studie kan je aan de slag als productontwikkelaar of onderzoeker. Het gemiddelde salaris na het afronden van je master ligt op €42.750,- per jaar.

8. Fiscaal recht

Na je bachelor rechten kan je je verdiepen in fiscaal recht. Tijdens deze master leer je hoe belastingen werken in Nederland en Europa. Na je master kan je jouw carrière beginnen binnen consultancy bureaus zoals Deloitte en EY. Het gemiddelde salaris na het afronden van een master ligt rond de €43.250,-.

7. Accounting

Als accountant ben je verantwoordelijk voor de boekhouding van grote bedrijven. Vaak geldt hierbij, hoe specialister hoe meer je kan verdienen. Na je master heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kan je register accountant worden waarmee je een zeer goed salaris gaat verdienen. Het gemiddelde salaris voor een wo afgestudeerd accountant ligt rond de €44.000,- bruto per jaar.

6. Offshore engineering

Als offshore engineer werk je mee aan zeer gecompliceerde bouwprojecten zoals olieplatformen en windparken op zee. Het is een zeer technische en specifieke opleiding en daarom zijn afgestudeerden verzekerd van een baan. Na je opleiding kan je werken voor grote projectontwikkelaars of energiebedrijven zoals Shell. Als Offshore engineer verdien je gemiddeld €44.125,- op jaarbasis.

5. Fiscale economie

Na je master fiscale economie kan je gaan werken voor banken en consultancy bureaus. Als fiscaal econoom kan je bedrijven adviseren hoe zij het beste financiële keuzes kunnen maken. De studie is een combinatie van rechten en economie met de focus op belastingrecht. De studie is o.a. te volgen aan de Universiteit van Tilburg. Na je studie verdien je gemiddeld €44.350,- op jaarbasis.

4. Geneeskunde

Na je master geneeskunde ben je basisarts en kan je je specialiseren in verschillende vakgebieden. Geneeskunde is een lange en zware opleiding. Ook het werken als arts is zwaar vanwege veel werkuren en mentale druk. Zeker met een specialisatie kan je na je studie geneeskunde een goed salaris verdienen. Het gemiddelde salaris ligt op €44.750,-.

3. Informatica

Als informatica specialist ben je onmisbaar voor veel grote bedrijven. Het verzamelen en uitwisselen van data wordt steeds belangrijker. Na een master informatica weet jij hoe je dataprojecten moet leiden en hoe je technisch ingewikkelde systemen kan onderhouden. Als informatica specialist ben je verzekerd van een baan en verdien je rond de €45.500,- per jaar.

2. Econometrie

De opleiding econometrie is een combinatie van wiskunde en economie. Je leert tijdens deze wo-studie complexe economische rekenmodellen te maken. Na het afronden van de master econometrie kan je aan het werk als data-scientist of actuaris. Na het afronden van de master econometrie verdien je gemiddeld €46.750,- per jaar.

1. Tandheelkunde

Na het afronden van de wo-studie tandheelkunde ontvang je een big-registratie en mag je als tandarts werken. Het beroep van tandarts is één van de best betaalde beroepen in Nederland. Een tandarts verdient gemiddeld €67.440 bruto per jaar. Daarnaast heb je als tandarts ook de mogelijkheid om na enige ervaring een eigen praktijk te starten. Met een eigen praktijk lopen de inkomsten al snel op richting €100.000,- per jaar.

De 10 Slechtst Betaalde WO opleidingen

© Coverfoto: Flickr – Ryan Smithright


4 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Als je econometrie hebt gestudeerd kan je gaan werken bij Flowtraders. Dit bedrijf betaald haar medewerkers bonussen van ongeveer €500.000 per jaar.

  2. Ik heb econometrie gestudeerd en verdien zeker geen €500.000,- per jaar (zoals bij Flowtraders). Echter mag ik niet klagen en zit ik na 3 jaar werkervaring op de €4.200,- bruto per maand.

  3. Na mijn studie geneeskunde kan ik promoveren als specialist en hopelijk meer verdienen dan de €44 .k die hier staat beschreven.

  4. Ik heb een universitaire studie gedaan op het conservatorium. Helaas kan ik je wel vertellen dat je daar geen topsalaris mee gaat verdienen.