De 10 spannendste attracties in Walibi Holland

Een overzicht van de spannendste attracties in Walibi Holland.


Walibi Holland is een pretpark voor echte thrillseekers. Walibi heeft een groot aanbod van spectaculaire attracties, waaronder een hoop achtbanen. Samen met De Efteling en Toverland is Walibi een van de grootste pretparken van Nederland. In deze top 10 bespreken wij de leukste en spannendste attracties in Walibi Holland, zodat jij het allerbeste uit je bezoek aan Walibi Holland kunt halen.

10. Condor

De Condor (vroeger El Condor) is een omgekeerde (hangende) achtbaan waarbij je met z’n vieren naast elkaar zit. Bij deze spectaculaire achtbaan ga je vijf keer over de kop, na een afdaling van 32 meter. Condor ligt in het Mexicaanse themagebied.

9. El Rio Grande

Als je op een warme dag een bezoek brengt aan Walibi Holland, is verfrissing natuurlijk fijn. Deze verfrissing kan je zeker vinden bij de wildwaterbaan El Rio Grande. De baan is 375 meter lang en ligt naast de Condor (nummer 10).

8. Splash Battle

Nog niet nat genoeg geworden van de El Rio Grande? Dan moet je zeker een bezoekje aan de Splash Battle. Bij deze interactieve attractie moet je met een waterpistool op doelen schieten langs de baan. Daarnaast kan je op andere bootjes schieten en op bezoekers langs de kant – maar pas op, die kunnen ook terugschieten! Splash Battle is geopend in 2005 en was revolutionair; het was de eerste attractie van dit type in Europa.

7. Robin Hood

Walibi Holland is een echt achtbanenpark, en dus staat deze top 10 natuurlijk vol met achtbanen. De Robin Hood is een houten achtbaan van meer dan een kilometer lang. De Robin Hood heeft geen inversies (loopingen of kurkentrekkers), maar is desondanks toch spectaculair en ook leuk voor kinderen.

6. Crazy River

De Crazy River is een bijzondere boomstamattractie; het is de langste wildwaterbaan van de Benelux. De attractie heeft een Wild West thema en heeft drie afdalingen, waarvan de laatste de grootste is. Crazy River is een leuke attractie voor de hele familie, waarbij je lekker wat verkoeling kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 10 spannendste attracties in Walibi Holland

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje