Top 10 leukste attracties Disneyland Parijs

De 10 beste attracties in Disneyland Parijs en de Disney Studio's.


Leukste attracties Disneyland Parijs – Disneyland Parijs is het meest bezochte attractiepark van Europa en dat komt niet alleen door de leuke Disneyfiguren die er rondlopen, maar ook zeker door het geweldige aanbod van attracties dat er te vinden is. Om het beste uit je bezoek aan Disneyland Parijs te halen, hebben wij een top 10 samengesteld met de leukste attracties in Disneyland Parijs. In deze top 10 staan zowel attracties uit het Disneyland Park en uit het Walt Disney Studios Park. Toch liever naar een pretpark dicht bij huis? Bekijk dan ook de attracties in Phantasialand of de Efteling.

10. It’s a small world

De klassieker It’s a Small World mag je gewoon niet missen bij een bezoek aan Disneyland Parijs, al is het maar voor het liedje dat dagenlang in je hoofd blijft hangen. De attractie werd oorspronkelijk ontworpen voor de Wereldtentoonstelling in 1964, en was zo’n succes dat hij in 1966 in Disneyland Park (Anaheim) werd gezet. De attractie groeide uit tot een Disney klassieker, en er staat dan ook een ‘it’s a small world in elk Disney park ter wereld. ‘it’s a small world is een darkride waarbij je een vaartochtje maakt door de hele wereld, maar dan een erg vrolijke variant.

9. Buzz Lightyear Laser Blast

Zin in wat actie? Ga dan naar de nummer 9 van deze lijst; Buzz Lightyear Laser Blast. Bij deze interactieve darkride is het de bedoeling dat jij Buzz Lightyear (van Toy Story) helpt met het verslaan van de vijand Zurg. Met behulp van infraroodpistolen schiet je op doelen waarmee je punten kan verdienen.

8. Phantom Manor

Een spookhuis hoort bij een pretpark, en Phantom Manor is een ware klassieker. Toch is Phantom Manor niet alleen maar eng; er is ook ruimte voor humor op deze griezelige plek, dus het is in principe ook geschikt voor (niet al te kleine) kinderen. Phantom Manor lijkt van de buitenkant eigenlijk heel klein, maar schijn bedriegt; de attractie is grotendeels ondergronds, maar dat is van de buitenkant niet te zien.

7. Indiana Jones and the Temple of Peril

Indiana Jones and the Temple of Peril is de eerste achtbaan in deze top 10. Het is een mijntrein, gebaseerd op de Indiana Jones. De achtbaan gaat door een verloren tempel. De achtbaan gaat een keer over de kop en is erg spectaculair.

6. Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain is wederom een echte Disney klassieker, met uitvoeringen in onder andere Disneyland in Anaheim, Magic Kingdom en in Tokyo Disneyland. Big Thunder Mountain is een achtbaan die zich grotendeels rondom een grote berg afspeelt. In Disneyland Parijs ligt Big Thunder Mountain op een eiland en hij geeft je het gevoel alsof je echt even in het Wilde Westen bent.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *