Top 10 Activiteiten om te doen tijdens de lockdown


Activiteiten tijdens de lockdown | Inmiddels zitten we al een paar maanden in de lockdown en wordt het voor steeds meer mensen lastig om de tijd te doden. Door de avondklok is het praktisch onmogelijk om bij elkaar op visite te gaan. Om iets te doen tegen de verveling hebben wij in dit artikel de ’10 leukste activiteiten om te doen tijdens de lockdown’ verzameld. Heb jij nog een leuke tip om te doen tijdens de lockdown? Laat dit dan weten door te reageren onderaan het artikel.

Activiteiten om te doen tijdens de lockdown

Nr.Activiteit
10.Puzzelen
9.Netflix (Tips)
8.Koken
7.Lezen
6.Een Thuisstudie
5.Wandelen
4.Een sterrenmaaltijd afhalen bij een restaurant
3.Bordspellen spelen
2.Thuis sporten
1.Cocktails maken

10. Puzzelen

Ben je helemaal klaar met Netflix en zoek je toch een activiteit om in de avond je hoofd leeg te maken? Puzzelen is wellicht de perfecte activiteit om de lockdown door te komen. Via internet koop je gemakkelijk een puzzel van +1.000 stukjes en ben je zeker een aantal uren zoet.

9. Netflix (Tips)

Een inkoppertje, maar Netflix kijken blijft toch een heerlijke bezigheid. De laatste tijd zijn er weer veel toffe Netflix series uitgekomen zoals; ‘The Queens Gambit’, ‘Lupin’ en ‘Snowpiercer’. Haal popcorn in huis en start met binchwatchen. Weet je niet welke Netflix series je moet bekijken? Check dan zeker de top 10 Netflix series van 2020.

8. Koken

In een normale situatie zijn veel mensen veel te druk om de tijd te nemen en een bijzondere maaltijd te koken. De lockdown is de perfecte tijd om nieuwe recepten te proberen, buitenlandse keukens te ontdekken en je kookskills te verbeteren. Via YouTube zijn veel goede instructievideo’s te vinden van heerlijke maaltijden en overdag kan je wellicht de markt bezoeken om je ingrediënten te scoren.

7. Lezen

Lees jij vaak tijdens je vakanties aan het zwembad maar heb je thuis nooit de tijd om een boek te pakken? Dit is het moment om je boekenlijst erbij te pakken en een boek te bestellen. Je kan er zelfs voor kiezen om samen met je vrienden een leesclub te beginnen. Vervolgens kiezen jullie gezamenlijk een boek uit en kies je een moment om het boek te bespreken. Weer eens wat anders dan een festival bezoeken.

6. Een Thuisstudie

Gebruik je extra tijd nuttig en kies voor een thuisstudie. Via De Volksuniversiteit kan je deelnemen aan tal van interessante online studies. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een nieuwe taal te leren of een cursus te volgen over; kunst, film of muziek. Nuttig en je kan je verbeterde skills gebruiken voor de periode na de lockdown.

5. Wandelen

Heel Nederland wandelt tijdens de lockdown. Het is de activiteit om lekker buiten te zijn en in beweging te blijven. Door elke dag een stuk te wandelen kan je jouw stad of dorp eens goed leren kennen en vallen je misschien details op zoals gebouwen of parken waar je nog nooit de tijd voor had. Ook kan je in veel steden een Gluhwalk doen waarbij je langs verschillende kroegjes loopt om daar Gluhwijn af te halen.

4. Een Sterrenmaaltijd afhalen

De duurdere restaurants maken het vaak mogelijk om een vier of vijf gangen maaltijd af te halen om zelf te bereiden. Hierdoor kan je jouw favoriete sterrenrestaurant naar huis halen en de sfeer van uit eten gaan naar je eigen huiskamer brengen. Vaak hoef je zelf alleen nog bepaalde gerechten op te warmen en ingrediënten te mengen en op te maken. Dit is trouwens ook de beste manier om een leuke date te organiseren tijdens de lockdown.

3. Bordspellen spelen

Klaar met Netflix en zin om iets sociaals te doen? Zoek een aantal bordspellen uit en begin met jouw spelletjesavond. Het is vooral leuk als je kan afwisselen tussen meerdere spellen. Ben je nog opzoek naar een leuk spel? Bekijk dan ook ons lijstje met de leukste gezelschapsspellen.

2. Thuis sporten

Het is belangrijk om gezond te blijven en te bewegen tijdens de lockdown. De sportscholen zijn helaas dicht maar gelukkig zijn er veel mogelijkheden om zelf te sporten. Je kan gaan hardlopen of fietsen en in Amsterdam is zelfs het buitenzwembad De Mirandabad geopend. Ook zijn er online trainingsvideo’s die je vanuit je eigen woonkamer kan volgen zoals de video’s van High Studio’s:

1. Cocktails maken

Ben jij fan van cocktails? Ga een avond cocktails maken met; fruit, ijs en drank. Via het internet zijn er veel recepten te vinden zoals de 10 beste shotjes recepten. Maak een klassieke Martini of doe een poging om je eigen Moscow Mule te maken. Geen fan van cocktails? Wat dacht je ervan om een keer tijdens de lockdown je eigen bier te brouwen?


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *