De Top 10 Leukste Kinderliedjes


10 leukste kinderliedjes | Wellicht ken je ze nog uit je jeugd, de vrolijke kinderliedjes van; Bassie en Adriaan, Ernst Bobbie en de rest en K3. Dit artikel is speciaal voor iedereen die terug wilt verlangen naar zijn / haar jeugd of een gewoon een vrolijk liedje zoekt voor de kids. De top 10 leukste kinderliedjes bestaat uit een grote mix van zowel oude als nieuwe kinderliedjes en hebben stuk voor stuk een cultstatus bereikt. Wat is jouw favoriete kinderliedje ooit? Laat het onderaan het artikel weten in de reacties.

De 10 Leukste Kinderliedjes

Nr.KinderliedjeArtiest
10.Wakker met een wijsjeKinderen voor Kinderen
9.Hokey PokeyJuf Roos
8.Ha, Ha, Ha Je vaderKinderen voor Kinderen
7.Mijn KonijnErnst en Bobbie
6.Oya LéléK3
5.Cowboy Billie BoemCowboy Billie Boem
4.StupidTess
3.Als ik de baas zou zijnKinderen voor Kinderen
2.Alles is opSamson & Gert
1.Je bent een soepkipErnst en Bobbie

10. Wakker met een wijsje – Kinderen voor Kinderen

Één van de meest aanstekelijke nummers van Kinderen voor Kinderen is ‘Wakker met een wijsje’. Dit vrolijke kinderlied stamt uit 1991 en is nog steeds erg populair. Beluister hieronder direct een van de grootste Kinderen voor Kinderen hits via YouTube.

9. Hokey Pokey – Juf Roos

De Hokey Pokey is een tijdloos nummer welke door meerdere artiesten is uitgebracht. Één van de populairste versies van Hokey Pokey wordt gezongen door Juf Roos. Het nummer wordt dan ook vaak gebruikt tijdens voorstellingen en theaterlessen op basisscholen.

8. Ha, Ha, Ha Je Vader – Kinderen voor Kinderen

Op nummer 8 staat nog een nummer van Kinderen voor Kinderen. Het nummer ‘Ha, Ha, Ha Je vader’ is een van de oudste liedjes en komt uit 1984. Wellicht wat onbekender bij de kids van nu maar voor veel volwassenen is dit nummer toch erg herkenbaar.

7. Mijn Konijn – Ernst en Bobbie

Had jij vroeger ook een konijn? Dan ben je vast bekend met het geweldige kinderliedje ‘Mijn Konijn’ van Ernst Bobbie en de rest. Ernst en Bobbie waren wekelijks te zien op de Nederlandse televisie met verschillende series. Ook waren Ernst en Bobbie regelmatig te zien in de Nederlandse theaters. Het nummer ‘Mijn Konijn’ is een van hun populairste liedjes.

6. Oya Lélé – K3

De meiden van K3 zijn begonnen in 1998 met het opnemen van liedjes. Al snel werd K3 mateloos populair onder kinderen en groeide de meidengroep uit tot één van de grootste artiesten van kinderliedjes. In 2015 was het programma K3 zoekt K3 te zien op tv. In dit programma werd een nieuwe samenstelling gevonden voor de meidengroep.

5. Cowboy Billie Boem – Cowboy Billie Boem

Cowboy Billie Boem is een van de bekendste acts voor kinderen uit de jaren 90. In totaal maakte Cowboy Billie Boem 13 albums vol met kinderliedjes waarvan de gelijknamige hit ‘Cowboy Billy Boem’ het bekendst is.

4. Stupid – Tess

Tess is bekend geworden van het Eurovisie junior songfestival. Nog steeds is dit kinderliedje erg populair, vooral onder studenten. Direct na het songfestival werd Stupid van Tess een grote onverwachte hit.

3. Als ik de baas zou zijn – Kinderen voor Kinderen

Een klassieker van Kinderen voor Kinderen die absoluut in de top 10 leukste kinderliedjes moet staan. Dit nummer gaat over de serieuze mineur tijdens het journaal en de wens om ook eens leuk en vrolijk nieuws te brengen.

2. Alles is op – Samson & Gert

De Vlaamse Samson en Gert hebben een zeer succesvolle carrière opgebouwd. Iedereen kent de tv-serie en ook de liedjes van Samson en Gert zijn een groot succes geweest. Een van de bekendste nummers van Samson en Gert is ‘Alles is op’. Bekijk hieronder de originele clip via YouTube.

1. Je bent een soepkip – Ernst & Bobbie

Dit nummer moet je kennen als je kind bent geweest. ‘Je bent een soepkip’ is het bekendste nummer van Ernst & Bobbie en wordt nog steeds veel geluisterd op de basisscholen.

Wat is jouw favoriete kinderliedje?

Mis jij jouw favoriete kinderliedje in deze lijst? Deel dan je mening door hieronder te reageren! Kinderen met talent? Kinderen voor Kinderen zoekt regelmatig leden.


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *