De 10 beste clubs van Amsterdam (2023)


Amsterdam staat natuurlijk vooral bekend om haar prachtige grachten, maar het nachtleven is ook niet mis. In Amsterdam is er voor iedereen wat wils op het gebied van uitgaan, waaronder een hoop clubs. Wil jij alles uit je uitgaansavond in Amsterdam halen? Bezoek dan een van de volgende 10 beste clubs in Amsterdam.

Amsterdam heeft een bruisend nachtleven met veel verschillende festivals, cafées en clubs. De betere clubs zijn vooral te vinden buiten het centrum. Hier heb je minder toeristen en zijn de locaties ruimer en unieker. De laatste jaren zijn er ook steeds meer techno clubs in Amsterdam bijgekomen zoals Radion in Amsterdam West en Sissi’s nabij het Amstel station. Zin in wat minder toeristen? Dan kan je ook overwegen om op stap te gaan in Utrecht.

Wat is jouw favoriete Amsterdamse club? Deel je mening onderaan het artikel!

Nr.Naam ClubLocatie
10.Club AIRRembrandtplein
9.EscapeRembrandtplein
8.Club UpLeidseplein
7.SupperclubCentrum
6.RadionAmsterdam West
5.Chin Chin ClubJordaan
4.Sissi’s Amsterdam Oost
3.ShelterAmsterdam Noord
2.NyxReguliers (Centrum)
1.De SchoolAmsterdam West

10. Club Air

AIR Amsterdam is gevestigd vlakbij het Rembrandtplein in het voormalig pand van de elgendarische club iT. Club AIR is erg groot en regelmatig staan er bekende artiesten op het podium. De lichtshows en visuals zijn spectaculair en het geluid erg goed. Echter is de vibe in Club AIR soms iets minder, ‘zien en gezien worden’ en uitslovende mannen zijn geen uitzondering op de vrijdag en zaterdag avond.

Club AIR Amsterdam recensie

9. Escape

Een van de bekendste en grootste clubs van Amsterdam is Escape. De club Escape ligt aan het bruisende Rembrandtplein. Al 30 jaar lang is Escape een van de belangrijkste uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Er zijn vooral dancefeesten en er treden dan ook vaak bekende artiesten op zoals Martin Garrix en Tiësto. Je kan niet alleen dansen en feesten bij Escape, maar er is ook mogelijkheid om een hapje te eten en om wat rustiger te borrelen. Houd er wel rekening mee dat Escape een van de bekendste club is en dat er dus veel toeristen zijn.

club escape Amsterdam

8. Club Up

Op nummer 8 van de 10 beste clubs in Amsterdam staat Club Up. Club Up is te vinden in een van de bekendste uitgaansstraten van Amsterdam; de Korte Leidsedwarsstraat. De Club Up bestaat sinds 2008. Het is onderdeel van “De Kring”. Dit is een soort kunstenaarsvereniging die al sinds 1922 bestaat. De Kring is gericht op het bevorderen van creativiteit en eigenzinnigheid. Dit is dus ook het geval bij Club Up; er wordt constant gezocht naar vernieuwing in de uitgaanswereld van Amsterdam. Club Up is vooral populair onder Amsterdammers en minder bekend bij toeristen – dit komt ook doordat de deur niet erg opvallend is. Je moet dus ook vooral een keer naar Club Up gaan als je geen zin hebt in alleen maar (dronken) toeristen.

Amsterdamse Clubs: Club UP

7. Supperclub

De Supperclub ligt midden in het centrum van Amsterdam en is een van de duurste clubs van de stad. Er worden extravagante optredens gegeven met veel danseressen. De club heeft een wit, strak interieur met veel lounge banken.  De club heeft lichte charmes en staat bekend om haar witte loungebedden. De club heeft een wekelijks programma van donderdag t/m maandag, waardoor er voor iedereen wel een passende avond bij zit.

6. RADION

Ben je een technoliefhebber? Dan is club RADION waarschijnlijk de perfecte locatie voor jou. RADION zit in het oude ACTA gebouw in Slotervaart. In het ACTA gebouw zat vroeger de tandheelkundige faculteit gevestigd. Nu wonen er studenten, zijn er werkplekken voor creatievelingen en is RADION er gevestigd. RADION organiseert niet alleen de vetste feesten, maar ook totaal andere activiteiten zoals exposities en optredens.

Radion club Amsterdam nieuw-west

2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Vooral club Nyx (voor de wat vrolijke hysterische avonden) en De School (als je zin hebt om helemaal los te gaan) zijn heel tof. Ik denk dat dit wel de beste clubs van Nederland zijn zeker op avonden met een goede programmering!