De 10 beste clubs van Amsterdam


Amsterdam staat natuurlijk vooral bekend om haar prachtige grachten, maar het nachtleven is ook niet mis. In Amsterdam is er voor iedereen wat wils op het gebied van uitgaan, waaronder een hoop clubs. Wil jij alles uit je uitgaansavond in Amsterdam halen? Bezoek dan een van de volgende 10 beste clubs in Amsterdam.

10. Pacific Parc

De nummer 10 van de beste clubs in Amsterdam is Pacific Park, gelegen in het Westerpark. In Pacific Parc kun je helemaal uit je dak gaan op de grote dansvloer, soms zelfs met livemuziek. Daarnaast is er een restaurant waar je kunt lunchen en dineren. Als het zonnige weer is, is het heerlijk vertoeven op het grote terras midden in de natuur van het Westerpark. Kortom: Pacific Parc heeft voor elk wat wils.

Pacific Park Westergasterrein

9. Escape

Een van de bekendste en grootste clubs van Amsterdam is Escape. De club Escape ligt aan het bruisende Rembrandtplein. Al 30 jaar lang is Escape een van de belangrijkste uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Er zijn vooral dancefeesten en er treden dan ook vaak bekende artiesten op zoals Martin Garrix en Tiësto. Je kan niet alleen dansen en feesten bij Escape, maar er is ook mogelijkheid om een hapje te eten en om wat rustiger te borrelen. Houd er wel rekening mee dat Escape een van de bekendste club is en dat er dus veel toeristen zijn.

club escape Amsterdam

8. Club Up

Op nummer 8 van de 10 beste clubs in Amsterdam staat Club Up. Club Up is te vinden in een van de bekendste uitgaansstraten van Amsterdam; de Korte Leidsedwarsstraat. De Club Up bestaat sinds 2008. Het is onderdeel van “De Kring”. Dit is een soort kunstenaarsvereniging die al sinds 1922 bestaat. De Kring is gericht op het bevorderen van creativiteit en eigenzinnigheid. Dit is dus ook het geval bij Club Up; er wordt constant gezocht naar vernieuwing in de uitgaanswereld van Amsterdam. Club Up is vooral populair onder Amsterdammers en minder bekend bij toeristen – dit komt ook doordat de deur niet erg opvallend is. Je moet dus ook vooral een keer naar Club Up gaan als je geen zin hebt in alleen maar (dronken) toeristen.

Amsterdamse Clubs: Club UP

7. Supperclub

De Supperclub ligt midden in het centrum van Amsterdam en is een van de duurste clubs van de stad. Er worden extravagante optredens gegeven met veel danseressen. De club heeft een wit, strak interieur met veel lounge banken. Een bezoek aan de club is niet goedkoop. Veel bezoekers bestellen flessen champagne en Grey Goose.

6. RADION

Ben je een technoliefhebber? Dan is club RADION waarschijnlijk de perfecte locatie voor jou. RADION zit in het oude ACTA gebouw in Slotervaart. In het ACTA gebouw zat vroeger de tandheelkundige faculteit gevestigd. Nu wonen er studenten, zijn er werkplekken voor creatievelingen en is RADION er gevestigd. RADION organiseert niet alleen de vetste feesten, maar ook totaal andere activiteiten zoals exposities en optredens.

Radion club Amsterdam nieuw-west


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Vooral club Nyx (voor de wat vrolijke hysterische avonden) en De School (als je zin hebt om helemaal los te gaan) zijn heel tof. Ik denk dat dit wel de beste clubs van Nederland zijn zeker op avonden met een goede programmering!