De 10 Beste Attracties en Achtbanen in Energylandia (Polen)


Top 10 Beste Attracties Energylandia | In 2014 opende in het zuiden van Polen een nieuw pretpark genaamd Energylandia. Dit pretpark krijgt inmiddels veel Europese belangstelling vanwege de ongekend spectaculaire achtbanen die het park telt. Er is geen enkel pretpark in Europa dat meer achtbanen heeft dan Energylandia. Het pretpark telt namelijk 15 achtbanen terwijl andere Europese parken zoals De Efteling en Disneyland elk slechts 5 achtbanen hebben. Energylandia is dan ook een pretpark dat steeds vaker achtbaanfans over de vloer krijgt uit o.a. Nederland en Duitsland.

Energylandia is het beste te vergelijken met de parken van Six Flags in de Verenigde Staten. Er staan spectaculaire achtbanen maar de thematisering die juist een centrale rol speelt bij De Efteling en Toverland ontbreekt. Het park is verdeeld over verschillende gebieden. Zo is er een themagebied genaamd Dragon Zone met een houten achtbaan en ridder thema. Ook is er een water park zone met veel zwembaden en glijbanen.

Top 10 Attracties Energylandia

Nr.Attractie
10.Speed
9.Light Explorer
8.Dragon Roller Coaster
7.Roller Coaster Mayan
6.Aztec Swing
5.Space Booster
4.Formula
3.Abyssus
2.Hyperion
1.Zadra

10. Speed

Speed is een waterachtbaan die vanaf grote hoogte een enorme splash naar beneden maakt. De waterachtbaan is één van de hoogste van Europa en is te vergelijken met de Atlantica in Europa-Park. Bekijk hieronder een onride video van Speed uit Energylandia.

9. Light Explorer

De Light Explorer is een familieachtbaan welke zowel vooruit als achteruit gaat. De achtbaan wordt eerst achteruit naar boven getrokken om vervolgens een parcours te volgen over het water. Deze attractie in Energylandia is meer geschikt voor kleinere kinderen.

8. Dragon Roller Coaster

De Dragon Roller Coaster is een hangende achtbaan die te vergelijken is met El Condor in Walibi Holland. Bekijk hieronder de onride video van de Dragon Roller Coaster uit Energylandia.

7. Roller Coaster Mayan

Een andere hangende achtbaan die lijkt op de nr. 8 is Roller Coaster Mayan. Ook deze achtbaan bevat meerdere loopings en kurkentrekkers.

6. Aztec Swing

De Aztec Swing is een enorm schommelschip waarbij de bezoekers zich aan de buitenkand van een grote ring bevinden. Tijdens deze rit ervaar je veel G-krachten op je lichaam. Een soortgelijke attractie is te vinden in het Belgische Bobbejaanland.

5. Space Booster

De Space Booster is een attractie die wij ook vaak zien op Nederlandse kermsisen. Bezoekers nemen plaats in één van de twee bakjes die als een soort molen met hoge snelheid over de kop draaien. De Space Booster is één van de spectaculairste attracties van Energylandia al ontbreekt het wel aan thematisering.

4. Formula

De Formula is één van de betere achtbanen van Energylandia. Dit is namelijk een lanceerachtbaan met verschillende loopings en snelle bochten. De achtbaan is gethematiseerd naar een race-circuit. Direct na de lancering maakt de achtbaan verschillende loopings en kurkentrekkers.

3. Abyssus

De achtbaan Abyssus is ook een lanceerachtbaan. Direct vanaf de start volgt een eerste lancering met smalle bochten en hellingen. Daarna wordt de achtbaantrein voor een tweede keer afgevuurd en wordt de achtbaanrit pas echt spectaculair. De wachttijden voor Abyssus kunnen in het hoogseizoen erg oplopen omdat deze attractie erg populair is.

2. Hyperion

De Hyperion is één van de snelste achtbanen van Europa. Deze mega coaster wordt getakeld naar 77 meter hoogte en bereikt vervolgens een topsnelheid van 141 km per uur. De attractie is te vergelijken met de Silver Star uit Europa-Park.

1. Zadra, De Spectaculairste Achtbaan van Energylandia

De beste attractie uit Energylandia is volgens ons de achtbaan Zadra. Deze deels stalen, deels houten achtbaan opende in 2019 en heeft een ritverloop van bijna 2 minuten. De hoogte van deze achtbaan is 63 meter en tijdens de rit behalen de karretjes een snelheid van 121 km per uur. Wat Zadra vooral spectaculair maakt zijn de scherope bochten, loopings en kurkentrekkers. Zadra is overigens van dezelfde achtbaanbouwer als Untamed uit Walibi Holland.

Veelgestelde vragen over Energylandia

Hoe ver is Energylandia rijden vanaf Nederland?

Energylandia ligt in het Zuiden van Polen dus niet in de buurt. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1.200 km rijden naar Energylandia.

Wat zijn de entreeprijzen van Energylandia?

In 2022 kost een regulier ticket voor Energylandia €32,40. Een ticket dat twee dagen geldig is kost €40,55.

Is Energylandia geschikt om met jonge kinderen naartoe te gaan?

Nee, Energylandia staat vol met spectaculaire achtbanen en attracties waardoor dit park minder geschikt is voor jonge kinderen.

Kan ik gemakkelijk parkeren bij Energylandia

Het pretpark heeft een grote parkeerplaats waar je voor ong. €4,- kan parkeren.

Heeft Energylandia ook hotels?

Ja, het pretpark heeft verschillende bungalows, huisjes en tenten die gehuurd kunnen worden. Bekijk hier het aanbod accomodaties in Energylandia.

Bronnen:

Omslagfoto: ©Energylandia – Zadra


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Is Energylandia het bezoek wel waard? Ik ga aankomende zomer naar Polen maar twijfel toch een beetje of ik hier voor moet omrijden.